Пријава     Регистрација    

српски serbian srpski english ufl

cosak

Математичка такмичења у Србији

Математичка такмичења помажу у развијању аналитичког размишљања. На такмичењима се појављују занимљиви и нестандардни задаци који поред математичког образовања захтевају и креативност. Понекад су то прави мали научни радови који би задали велике муке чак и универзитетским професорима. Најзад, припреме и учешће на такмичењима представљају забаву и изазов какав редовна настава није у могућности да пружи.

Ова страница је посвећена средњошколским такмичењима. Овде ћете пронаћи следеће:

  • Опште информације и задатке са такмичења из математике у земљи.
    За задатке са светских такмичења, посетите и наш међународни сајт (на енглеском), imomath.com, који спада у три најбогатија сајта ове врсте у свету и у сталном је порасту.

  • Припреме за такмичења - богата архива материјала са додатних настава, задатака за вежбу и осталих ствари корисних за оне који желе да науче више.

  • Форум - место за постављање математичких питања (и одговора) или разговор са онима који воле математику.
Најновије вести
 

(15.04.2019.) Објављена је прва верзија решења Српске математичке олимпијаде.

У Кијеву је од 7. до 13. априла одржана 8. EGMO. Можете да погледате задатке на српском и енглеском и резултате. Апсолутни победник такмичења у конкуренцији ученица из 50 земаља је Јелена Иванчић из Београда.

(07.04.2019.) Прекјуче и јуче одржана је 13-та Српска математичка олимпијада. Можете да погледате задатке и коначне резултате.

Архива вести   

cosak
cosak cosak