Prijava     Registracija    

српски serbian srpski english ufl

cosak

Matematička takmičenja u Srbiji

Matematička takmičenja pomažu u razvijanju analitičkog razmišljanja. Na takmičenjima se pojavljuju zanimljivi i nestandardni zadaci koji pored matematičkog obrazovanja zahtevaju i kreativnost. Ponekad su to pravi mali naučni radovi koji bi zadali velike muke čak i univerzitetskim profesorima. Najzad, pripreme i učešće na takmičenjima predstavljaju zabavu i izazov kakav redovna nastava nije u mogućnosti da pruži.

Ova stranica je posvećena srednjoškolskim takmičenjima. Ovde ćete pronaći sledeće:

  • Opšte informacije i zadatke sa takmičenja iz matematike u zemlji.
    Za zadatke sa svetskih takmičenja, posetite i naš međunarodni sajt (na engleskom), imomath.com, koji spada u tri najbogatija sajta ove vrste u svetu i u stalnom je porastu.

  • Pripreme za takmičenja - bogata arhiva materijala sa dodatnih nastava, zadataka za vežbu i ostalih stvari korisnih za one koji žele da nauče više.

  • Forum - mesto za postavljanje matematičkih pitanja (i odgovora) ili razgovor sa onima koji vole matematiku.
Najnovije vesti
 

(15.04.2019.) Objavljena je prva verzija rešenja Srpske matematičke olimpijade.

U Kijevu je od 7. do 13. aprila održana 8. EGMO. Možete da pogledate zadatke na srpskom i engleskom i rezultate. Apsolutni pobednik takmičenja u konkurenciji učenica iz 50 zemalja je Jelena Ivančić iz Beograda.

(07.04.2019.) Prekjuče i juče održana je 13-ta Srpska matematička olimpijada. Možete da pogledate zadatke i konačne rezultate.

Arhiva vesti   

cosak
cosak cosak